آموزش ساخت حروف چنلیوم

آموزش ساخت حروف چنلیوم

تاریخچه چنلیوم:     

تابلوسازی تقریبا در سال ۲۰۰۰با استفاده از آلومینیوم ساخته شد که در طی مراحلی از تولید، آن را به شکل فلز استیل در آوردند،که از همان دوران تا به اکنون تنها با اندکی تغییرات مورد کاربرد قرار گرفته است.

تابلوهای   چنلیوم در مقابل سرما وگرما مقاوم بوده ودچار تغییر شکل نمی شوند و در عین حال از زیبایی خاصی برخوردارند. لبه تابلوهای تبلیغاتی چنلیوم را با اسفنج  جوری می سازند که مانع ورود گردو غبار به داخل  حروف شود. روی کار نیز یک لایه  محافظ نایلونی قرار دارد ،که تا انتهای کار بر روی تابلوها می مانند تا در حین کار هیچگونه خط و خشی به کار وارد نشود و در پایان کار نصاب باید لایه محافظ را بردارد.در غیر این صورت اگر این لایه روی کار بماند بر اثر نور آفتاب روکش به صفحه چسبیده ودیگر جدا نخواهد شد.

خصوصیات حروف چنلیوم:
حروف چنلیوم یکی از تبلیغات زیبا و منحصر به فرد وقدرتمند  شما می باشد  این حروف با روشنایی بسیار زیاد و دیدی عالی برای معرفی کردن محصولات شما ، فروشگاه و یا شرکت شما در محل کسب کار ، بازار، خیابان یا محله شما خود نمایی می کند  
تجربه ثابت کرده کسانی که در امر تبلیغات زیبا وشیک  دقت وضرافت بیشتری از خود نشان می دهند. درآمدی تساعدی تری نسبت به  همکاران خود خواهند داشت

انواع ورق چنلیوم:

ورق های چنلیوم  در سایزهای ۷, ۹ و ۱۱ سانتیمتری با رنگهای جیوه ای (چنلیوم نقره ای ) ،میرور (چنلیوم طلایی) وچنلیوم مشکی در بازار موجود است.

ابزارهای مورد استفاده برای ساخت حروف:

  • قیچی آهن بر ( برای برش لبه چنلیوم)

  • متر نواری ( برای اندازه گیری حروف و همینطور لبه )

  • تیغ فویل بر ( شیار کشیدن به قسمت های زاویه دار برای خم شدن صاف لبه)

  • استوانه در اندازه های مختلف ( حالت دادن به قسمتهای قوس دار حروف)

  • سوهان ( شیار زدن به لبه چنلیوم)

در اینجا مراحل ساخت  حروف را به اختصار قرار دادیم:

گام اول آموزش ترسیم طرح مورد نظر:

آموزش نصب و کرک CorelDraw
معرفی محیط های کاری نرم افزار
 آموزش ترسیم انواع اشکال استاندارد
 آموزش ترسیم انواع اشکال آماده
 آموزش ترسیم و سایزبندی متن

گام دوم آموزش ساخت حروف برجسته:

معرفی ابزار و مواد مورد نیاز
آموزش ساخت میزکار مخصوص
 برجسته سازی حروف قسمت اول
برجسته سازی حروف قسمت دوم

گام سوم آموزش نور پردازی تابلو چنلیوم:

آشنایی با مفاهیم ولتاژ، جریان و توان
 آشنایی با مبانی ال ای دی های نواری
 مشخصات فنی و ایمنی ال ای دی نواری
 آموزش برش و نصب ال ای دی نواری
نحوه انتخاب منبع تغذیه مناسب

گام چهارم آموزش نصب حروف برجسته:

آموزش نصب حروف برجسته بر روی PVC
آموزش نصب PVC بر روی کامپوزیت
 محاسبه متراژ طرح جهت قیمت گذاری

تفاوت لترمکس با چنلیوم:

تابلو حروف برجسته لترمکس همچون چنلیوم از یک رویه ویک لبه ساخته میشود و در هر دومورد بعداز لبه کاری و برجسته نموده رویه برای نور پردازی از زیر سازی pvcهشت یا ده میل و ال ای دی smdاستفاده میگردد و تنها تفاوت چنلیوم ولترمکس لبه آن خواهد بود در هر دو مورد لبه از جنس آلومینیوم استفاده شده ولی در لترمکس دو شیار پلاستیکی بر روی لبه آلومینیومی تعبیه گردیده که باعث میشود نور از این شیارها انتشار پیدا کند .

لامپ اس ام دی:

SMD مخفف Surface Mount Device = قطعات نصب شده روی سطح قطعه ای که بدون پایه است و روی برد مونتاژ سطحی ، لحیم شده است را SMD می گویند . فایده این روش این است که سازنده خواسته دستگاهی بسازد که دردسر های تعمیر را نداشته باشد و قابلیت تعمیر ندارند و کل برد باید عوض بشود و یا دستگاه دور انداخته شود . چون منطق غرب و دنیای صنعتی نمی پذیرد که وقت و زمان ارزشمند صرف تعمیراتی شود که واقعا لزومی ندارد ، چون کل برد را می توان با هزینه کمی تعویض کرد .

مراحل نصب حروف:

ابتدا یک پلات در ابعاد واقعی از متن حروف چنلیوم طبق طرح اولیه تهیه و آن را روی محل مورد نظر نصب کرده سپس PVC را روی طرح قرار داده و با پیچ در جای خود محکم نمائید، پس از نصب همه پی و سی ها سیم لامپ های اس ام دی را با سوراخ کردن محل های لازم به پشت کار منتقل کرده و مراحل تقسیم جریان انجام میشود، لازم بذکر است که لامپ های SMD هم دارای قطب مثبت و منفی بوده و باید کلیه سیم های مثبت با هم و سیم های منفی با یکدیگر سری شوند، در کل پس از تست روشنایی، حروف برجسته چنلیوم بر روی PVC قرار گرفته و با پیچ های کوچک بهم متصل می گردند.
 
توجه به جزئیات و ریزه کاری ها از اصول هر کار شیک و موفق است. خصوصاً در حرفه پراهمیت و هنری تابلو سازیسازی که بی سلیقگی و شتابزدگی؛ چهره یک شهر را تحت تاثیر قرار میدهد؛ هر چند جزئی؛ اما حقیقت این است که تابلو سازی سازان نقش خیلی پراهمیتی در چهره هر شهر ایفا می نمایند.بنابراین در ساخت حروف برجسته چنلیوم دقت نمائید به شکلی متریال چنلیوم را دور حروف کاور کنید که لبه های انتهایی حروف (محل اتصال ابتدا و انتهای نوار چنلیوم در هر قسمت) از دید مستقیم پنهان باشد.معمولاً استاد کاران چنلیوم این تلاقی را در قسمت بالایی و نقاط کور حروف، جایی که براحتی قابل مشاهده نباشد تعبیه می کنند. (از ریزه کاری های چنلیوم مورد دیگر، مکان و سایز پیچ های بکار رفته جهت اتصال حروف چنلیوم است که استفاده از پیچهای ریزتر و تا حد ممکن همرنگ جلوه بهتری به تابلو سازی چنلیوم شما خواهد داد.)
 
انتخاب ترانس مناسب :

  • ترانس های ۳۰۰ وات معمولا ۳۳۰ الی ۳۵۰ عدد SMD

  • ۴۰۰ وات بین ۴۳۰ الی ۴۵۰ عدد SMD

  • ترانس ۵/۱۲ آمپر بین ۱۲۰ الی ۱۵۰ عدد SMD

  • ۳/۸ بین ۹۰ ال ۱۰۰ عدد SMD

  • ۵آمپر ۶۰ عدد SMD

روشن خواهد کرد.

هرگز نباید بیشتر از این تعداد را به ترانس وصل نمود ،شاید در ابتدا و روزهای اول ظاهرا مشکلی پیش نیاید امـا در طول چند هفته باعث فشار مضاعف بر روی ترانس و سوختن آن می گردد!! (علت اصلی سوختن لامپ های SMD در تابلو سازی ها)

نکته مهم:

 نکته ای که گفتن آن مهم می باشد این است، که در برخی موارد شاید این تصور بشود که مثلا به یک ترانس ۳۳ آمپر، می شود ۴۰۰ عدد SMD و یا ۳۸۰ عدد وصل شود.در جواب باید بگویم بله، این امکان وجود دارد ولی کاملا اشتباه و غیر فنی می باشد.چرا که میزان جریان و بار مصرفی در مدار تابلو ها تحت فشار قرار می گیرد و پس از مدتی حتما دچار مشکل می شود که یا با سوختن ترانس و …. همراه می شود

آموزش ساخت حروف چنلیوم آموزش ساخت حروف چنلیوم آموزش ساخت حروف چنلیوم